yangın kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yangın çabucak bapların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve başka Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla namuslu orantılıdır. İçerideki esrar ve ısının hariçya yansımaması kucakin bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın aracısız çatı dışına açılması gerekir.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının belli bir yalın dayanımı süresine ehil olması veya yangın sırasında tütün intikalini engellemesi kadar standartlara birebir olmaları gerekmektedir.

Ancak kullanıcı nüshası 50 kişyararlı geçen katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın korunmuş olması gerekir.

Mono blok gövde gestaltsı kanat sistemi yahut ürkü pas sisteminin kilidin muhtevainden sabık 4 tane cıvata ile bir birine rabıtalanması ile sağlamlanmaktadır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri zirdaki şekilde sıralanabilir:

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak malum ve bapnın dâhilen dışarıya yakınlarında açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında mevsuk bir fen ile yerleştirilmesi, yangın anında tasarrufı kolaylaştırır.

Yangın bapsı nedir ve ne sorune yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında yangın kapısı insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini yağdırmak ciğerin kullanılan bir bapdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; daire adetsı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için belli başlı yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belirli durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın Kapısı tuzakırken nazarıitibar etmeniz gereken en önemli detay GOXU markası şeşnda bizim yöreımızdan üretilen kapılar gibi nitelikli ve sertifikalı ürünler tercih etmenizdir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, öteki yangın bapları gibi bina eminği tasavvurının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, nâre dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi altına kırmızıınmasına yardımcı olur ve insanoğluın binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayabilir.

Report this wiki page